Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop
 
 

Hypotheekakte

De bank wil daarom een hypotheekrecht op je huis. Je geeft je huis in onderpand aan de bank. Dan mag je bijvoorbeeld niet zonder toestemming van de bank je woning gaan verhuren of er een café of discotheek van maken.

Als je al een hypotheek op je woning hebt afgesloten, dan heb je altijd de toestemming nodig van de bank, die de eerste hypotheek heeft. Anders kan deze bank de lening van de eerste hypotheek opeisen. Ook als je al een huis hebt of niet gaat verbouwen kan het zijn dat je een hypotheek afsluit.

Je gaat je hypotheek oversluiten, omdat bijvoorbeeld een andere bank gunstigere voorwaarden heeft of je wilt een spaarhypotheek in plaats van een beleggings- of aflossingsvrije hypotheek.

Soms wordt een lening verstrekt door familie of je werkgever. Die willen ook vaak zekerheid hebben dat je de lening weer zal terugbetalen. Je kunt dan ook een hypotheek geven aan de verstrekker van de geldlening. Men noemt dat meestal een particuliere hypotheek. 

Mocht je vragen hebben over de aan- en verkoop van je woning of het afsluiten van je hypotheek, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

terug naar overzichtspagina