Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop Fotoloop
 
 

Levenstestament

Zolang je nog in staat bent je wil te bepalen, kun je op ieder moment het levenstestament herroepen of wijzigen door een nieuwe notariële akte. Wat kun je regelen in een levenstestament? 

Administratieve zaken

Je kunt een volmacht geven aan iemand om je administratie te verzorgen. Hij of zij kan dan rekeningen betalen, belastingaangiften doen, maar ook bezittingen verkopen en een hypotheek aangaan, je belangen behartigen als je erfgenaam bent.

Persoonlijke belangen

Voor het geval je zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen over bijvoorbeeld verpleging, medische behandeling en opname in een verzorgingstehuis kun je iemand aanwijzen die voor jou de beslissingen neemt. Tevens kun je aangeven wie dan je financiële belangen moet gaan behartigen.

Medische zaken

Wellicht heb je bepaalde wensen voor het geval je dement wordt of in coma raakt. Wil je dan verder behandeld worden of juist niet? Mogen je organen  getransplanteerd worden? In het levenstestament is het mogelijk aan te geven wat je wensen hieromtrent zijn. Het is mogelijk een volmacht te geven aan iemand die om je medische belangen te kunnen behartigen medische gegevens en inlichtingen mag ontvangen. 

Zakelijke belangen

Als ondernemer zijnde is het belangrijk dat je zaken gewoon door kunnen blijven lopen als je zelf tijdelijk geen leiding kunt geven aan het bedrijf. Je wilt uiteraard voorkomen dat je bedrijf stil komt te liggen en in de problemen komt!

Met een ondernemersvolmacht in een levenstestament kun je iemand machtigen namens jou op treden, bijvoorbeeld om investeringen te doen, een B.V. op te richten, statuten te wijzigen of te stemmen in een aandeelhoudersvergadering.

Voor iedereen die een onderneming heeft, ongeacht of dit een eenmanszaak, een maatschap, een vennootschap onder firma of een besloten vennootschap is, kan zo’n ondernemersvolmacht interessant zijn.

terug naar overzichtspagina